بخش اعظمی از اسباب بازی کودکان را اسباب بازی موزیکال تشکیل می دهد، که طیف وسیعی از این نوع اسباب بازی ها به کودکان نو پا اختصاص می یابد. از آنجایی که موسیقی در رشد ذهنی کودک تاثیر مستقیم دارد و بر سازماندهی اعصاب مرکزی کودک اثر می گذارد و باعث تقویت بسیاری از مهارت ها برای کودک می گردد و در آینده در شکل گیری شخصیت کودک نیز می تواند موثر باشد. کودکان زیر یک سال علاقه زیادی به شنیدن ملودی دارند و به نور و صدا واکنش نشان می دهند از این رو می توان از اسباب بازی های موزیکال برای آموزش برخی مفاهیم برای کودکان استفاده کرد و علاقه آنها به انواع ملودی را در غالب یک اسباب بازی آموزشی برای آنها در نظر گرفت.
مغز انسان در پنج هفته اولیه بارداری شروع به رشد می کند و استفاده از موسیقی در تمام این دوران که کودک در حال رشد است به توسعه ذهن او کمک می کند و فعالیت های پیچیده عصبی را در زمینه پردازش زبان، حس مسائل گوناگون و بسیاری از مسائل مختلف تسهیل می کند و به او کمک می کند تا بتواند در برخورد با موضوعات مختلف واکنش سنجیده تری را داشته باشند.
با پخش موسیقی علائم زیستی و حیاتی در کودک متعادل می گردد و استرس از کودک دور می شود. با استفاده از اسباب بازی های موزیکال، پخش موسیقی و حتی لالایی گفتن مادر برای کودک آنها آرامش می گیرند و این آرامش را می توانید در رفتار آنها به وضوح مشاهده کنید.
ریتم ها، ملودی ها و شعر ها باعث می شود که کودک در معرض یادگیری قرار بگیرد و حافظه اش به مرور زمان تقویت می شود و حتی بازی کردن با اسباب بازی های موزیکال به صورت چشم گیری حافظه کوتاه مدت کودک را افزایش می دهد.
وقتی یک کودک با شنیدن یک ملودی و یا یک شعر در اسباب بازی خود واکنش نشان می دهد و یا هنگامی که گیتار می زند و یا پشت یک ارگ قرار می گیرد با تشویق او می توانید در شکل گیری اعتماد به نفس به کودکان موثر واقع شوید و از این طریق اعتماد به نفس آنها را بالا ببرید. این قضیه باعث می شود که در دوران بزرگسالی کمتر خودنمایی و تظاهر کنند و رفتارهای پسندیده تری داشته باشند.
معمولا کودکان در هنگام بازی با اسباب بازی های موزیکال که متناسب با رده سنی آنها می باشد کمتر خسته می شوند و تمایل بیشتری به انجام بازی نشان می دهند. همین موضوع می تواند خستگی مغزی کودک را کاهش دهد و به این ترتیب مغز از پیام های خستگی در هنگام بازی چشم پوشی می کند. کودک از اینکه می تواند با فشار دادن دکمه های معین صدایی را پخش کند از اینکه کار موثری انجام داده لذت می برد و این عمل در روحیه او اثرات مثبتی دارد.
برخی اسباب بازی های موزیکال صرفا با هدف آموزش برای کودکان در رده سنی مختلف ساخته می شود. آموزش هایی از قبیل، آموزش زبان دوم، آموزش شناخت حیوانات و آموزش اعداد از جمله مواردی است که مورد استفاده قرار می گیرد و به این روش می توان راحت تر به کودک آموزش های لازم را داد چون ذهن کودک آماده و مستعد یادگیری است.
با شنیدن صداهای متنوع، حساسیت گیرنده های شنوائی گوش درونی کودک تحریک می شود و قدرت تجزیه و تحلیل صداها افزایش پیدا کرده و این مهم به طور طبیعی روی مغز تاثیرات بلند مدتی می گذارد.
افرادی که با موسیقی آشنا هستند و یا موسیقی را در سنین پایین تر از هفت سالگی آموزش می بینند مناطق حرکتی مغز در آنها ارتباط قوی تری پیدا می کند و در زمینه مهارت های حرکتی این افراد نسبت به سایرین توانایی های بیشتری خواهند داشت.
اسباب بازی های موزیکال همیشه با تعداد دکمه هایی از یک تا چندین دکمه طراحی و تولید می شود که هر کدام صداها و یا ملودی های خاصی را پخش می کنند و تطابق این دکمه ها با ذهن کودک که کدام دکمه چه آهنگی را پخش می کند ذهن کودک را فعال تر می گرداند و دقت او را بالا می برد.
اسباب بازی های موزیکال عمدتا دارای شکل های جذاب با رنگ های متنوع بوده که علاقه مندی کودکان به این نوع اسباب بازی را بسیار بالاتر می برد و با آموزش ریتم ها و نوت ها می توانیم شاهد افزایش مهارت های شنیداری و گفتاری در کودک باشیم.
امروزه شرکت های متعدد اسباب بازی این نوع محصولات را تولید می کنند اما باید توجه کرد که در انتخاب برند اسباب بازی ها دقت شود و از اسباب بازی هایی استفاده کرد که زود خراب نشوند و یکبار مصرف نباشند و بتوان مدت زمان طولانی از آنها استفاده کرد. برند هایی مثل وی تک ، هویلی تویز، تامی و ای ام سی تویز از جمله اسباب بازی هایی هستند که با تنوع بسیار بالا و کیفیت عالی در بازار عرضه می شود.

اسباب بازی های موزیکال

بازی ,های ,کودک ,اسباب ,آموزش ,کودکان ,اسباب بازی ,بازی های ,می شود ,های موزیکال ,می کند
مشخصات
آخرین مطالب این وبلاگ
آخرین جستجو ها